La sfârșitul fiecărui an ne pregătim de cea mai mare sărbătoare pe care o avem noi, oamenii. Casele ne sunt împodobite cu foarte multe ornamente și luminițe viu colorate. Străzile găzduiesc lumini care strălucesc în diferite forme și dimensiuni oferind orașului o viață diferită față de cea obișnuită. Magazinele încearcă să stoarcă ultimii bani rămași în bugetul fiecărei familii.

            Îmi aduc aminte de vremurile copilăriei în care această sărbătoare o așteptam cu sufletul la gură. Mă bucuram că aveam ocazia să merg la colindat. Era un prilej foarte bun pentru a face rost de bani. Nu erau dese ocaziile în care vecinii și rudele ne ofereau o sumă de bani, doar pentru că îi vizitam și cântam o colindă. Această perioadă îi determina să fie mai buni, mai darnici și să uite de orice conflict.

            Motivele principale pentru care există o atât de mare agitație și pregătire în așteptarea Crăciunului pentru majoritatea creștinilor sunt:

             1. Concerte și acte de caritate.

             2. Reuniunea familiei extinse.

             3. Cadouri pentru persoanele dragi

             4. Consumarea preparatelor și băuturilor în exces.

             5. Așteptarea lui Moș Crăciun.

             6. Împodobirea caselor.

             7. Obiceiuri și datini.

      

Lista poate continua mult mai mult în funcție de familie, zonă, tradiție, țară etc. În esență, multe din acțiunile enumerate au la bază scopuri constructive în dezvoltarea relațiilor interumane. Deși sunt de apreciat, acestea devin în preajma sărbătorilor motive principale care ne îndepărtează de la adevăratul scop.

            Haideți să ne oprim pentru câteva minute și să ne gândim ce sărbătorim cu-adevărat. De ce suntem dispuși să facem atât de multe sacrificii, să oferim cu o măsură cu care ar trebui să o facem în fiecare zi și totuși nu acționăm cu gândul la marele DAR oferit nouă acum două mii de ani. Inimile noastre ar trebui să fie pline de dragostea lui Isus Hristos și recunoștință față de El în această perioadă. Chiar dacă decembrie este luna destinată sărbătorii acestui mare DAR primit, inimile creștinilor ar trebui să fie pline de bucurie, de recunoștință, darnice și iubitoare în fiecare moment din an.  

              În acest timp din an, fiind împreună cu cei dragi în jurul unei mese bogate, vă invit să meditați la momentul venirii lui Isus Hristos în lumea noastră. La scopul venirii Lui și ce putem face pentru a beneficia din plin de DARUL acesta.

              Vă doresc un timp prețios alături de cei dragi și căldura lui Isus împreună cu voi! 

Lasă un răspuns

Ieșire