Te confrunți cu gânduri negative asupra propriei persoane? Simți că ai pierdut controlul asupra problemelor cu care te confrunți și că nu există vreo soluție potrivită și rapidă? Experimentezi stări anxioase când te gândești la viitor? Și poate ți-ai pierdut interesul pentru toate activitățile care altădată iți plăceau? Nu ești singurul!

          Conform studiilor recente, 1 din 10 oameni suferă de depresie. Pe scurt, depresia e o stare de tristețe profundă care durează mai mult de două săptămâni și care împiedică pe cel afectat să își desfășoare în mod normal activitățile cotidiene.

            În multe cazuri, persoanele afectate nu sunt conștiente că au o problemă sau chiar se opun ideii că ar avea o tulburare psihică dintr-un motiv des întâlnit în România: teama de a nu fi considerați „nebuni” pentru că apelează la un psiholog.

            Societatea contemporană, prin focusul pe tehnologie, ne-a răpit timpul de a sta și privi oamenii, de a le observa comportamentul în diferite circumstanțe, care implică sau nu stresul. Pentru că nu am fost educați să oferim importanță sănătății mintale în aceeași măsură cu cea fizică, trăim într-o realitate în care mersul la doctor are loc doar când nu mai poate fi suportată o durere.

„ZERO GÂNDURI, ZERO SENTIMENTE, ZERO EXISTENȚĂ”

            Fiecare cuvânt contează, fiecare schimb de priviri e esențial – poate o ocazie de fi sprijin pentru o persoană care se simte răpusă de vinovăție și simte că propria-i viață nu mai are sens. Sfat: „De aceea, mângâiați-vă și întăriți-vă unii pe alții” (1 Tesaloniceni 5:11).

            Să ne punem ochelarii toleranței și să învățăm să ascultăm pe cei tăcuți. Asta pentru că un depresiv nu va veni pur și simplu să ți se declare bolnav. El își interiorizează toate trăirile, se simte pierdut într-o realitate înțeleasă doar de el și încearcă să se readapteze societății în care trăiește. Ba chiar își pierde total interesul față de activitățile care altădată îi aduceau satisfacție și se trezește în situația „zero gânduri, zero sentimente, zero existență”.

            Creatorul nostru este interesat de sănătatea noastră fizică, spirituală și mintală. De aceea, ne-a lăsat un manual cu instrucțiuni pentru fiecare: Biblia. În dreptul celei din urmă ramuri ale sănătății ne oferă cea mai sigură și de durată soluție: încrederea în El, care are puterea de a ne schimba percepția asupra viitorului chiar dacă simțim că avem o boală care nu poate fi localizată fizic. “Dar cei ce se încred în Domnul își înnoiesc puterea; ei zboară ca vulturii; aleargă și nu obosesc, umblă și nu ostenesc.” (Isaia 40:31).

            Urmărește următoarele articole pentru a descoperi de ce este importantă educația sănătății minții și pentru a învăța să faci parte din cei 9.

Lasă un răspuns

Ieșire