Om mai destoinic ca acesta nu s-a găsit în toată împărăția mea! El este cel care mi-a salvat regatul de la moarte! Datorită lui egiptenii nu pier astăzi de foame!

Și el nu vrea să accepte niciun merit.

          Tot vorbește despre Dumnezeul lui. Dar adevărul este că un Dumnezeu trebuie să aibă. Cine altcineva ar putea prevesti că după cei 7 ani de belșug din țara Egiptului, vor urma tot atâția ani de foamete? Și cine altcineva l-ar fi putut înzestra cu o minte atâta de pricepută încât să poată face proviziile necesare pentru a supraviețui unei secete atât de mari?

          Locuitorii din țările învecinate vin la noi și ne roagă să îi ajutăm cu provizii de hrană. Atât de mult s-a îmbogățit Egiptul și casa lui Faraon în urma acestei perioade grele încât nu știu dacă o pot numi blestem sau binecuvântare.

           Și totul datorită unui om înțelept… totul datorită lui Iosif. De aceea l-am și numit cel de-al doilea după mine și i-am dat în stăpânire tot regatul. Tot Egiptul îngenunchează înaintea lui și are și de ce. Nu exista om mai înțelept decât Iosif în toată țara Egiptului. Mai înțelept și mai umil!

            Slăvit fie Dumnezeul lui care îi descoperă toate tainele!

Lasă un răspuns

Ieșire