Nu credeam vreodată că Dumnezeu îmi va face o bucurie așa de mare să îmi redea fiul de mult pierdut! Fiul meu, întaiul dregător al lui Faraon! Fiul meu cel care a salvat Egiptul și ne-a salvat familia!

             

Da! Mari sunt lucrările tale, Dumnezeul meu! Fiii mei au încercat să mă lipsească de cel care era atât de drag sufletului meu, de oglindirea Rahelei, dar tu Doamne ai transformat blestemul în binecuvântare și prin pierderea lui ai salvat întreaga mea casă.

            Iosif… tu, tu ai dreptul întâiului născut în casa mea. Tu, fiule, nu m-ai dezamăgit niciodată, tu ai fost cel care mi-a fost mereu un fiu loial și ascultator. Singurul credincios în toate Dumnezeului nostru.

            Toată țara Egiptului vorbește despre Dumnezeul lui Israel care i-a dat lui Iosif darul de a tălmaci visele și înțelepciunea de a izbăvi țara Egiptului de foamete. Da, prin Iosif Dumnezeul nostru și-a făcut cunoscută măreția și prin revederea lui mi-a adus și mie alinarea. Acum pot să mă cobor liniștit în locuința morților, așteptănd momentul când Îl voi vedea pe Cel care a realizat aceste minunate lucrări față în față. Slăvit fie Numele Domnului în veac,

                                                                                                                                                                            Amin!

Lasă un răspuns

Ieșire