Ce este de fapt inteligența emoțională? Ne-am gândit oare dacă ne ajută acest tip de inteligență? Unii dintre noi poate că am asociat-o corect, alții i-am acordat o notă discordantă. Așa cum punctează și cursul, prin dobândirea de inteligență emoțională nu ajungi să te „emoționezi” ușor ci să-ți valorifici emoțiile; nu apasă asupra ta o „supersensibilitate” ci te ajută să fii conștient de sentimentele tale și sentimentele celor din jur; nu te face să fii drăguț tot timpul, ci te ajută să fii onest.

            Inteligența emoțională este un concept deseori asociat cu profesorul Daniel Goleman. În ultimii 20 de ani, relatările lui Goleman au fost susținute de mulți cercetători iar cercetările sale au fost validate în masă. Într-unul din articolele sale, “Primal Leadership – The Hidden Driver of Great Performance”, profesorul Goleman și colegii săi au răspuns la câteva din posibilele întrebări pe care le putem avea cu privire la inteligența emoțională cum ar fi: este ceva cu care ne naștem sau o putem dobândi? Este ceva ce se poate aplica doar la nivel individual sau de grup sau organizațional? Iată mai jos, pe scurt, câteva din răspunsurile sale.

  1. Emoțiile circulă într-un grup, fie că vrem sau nu vrem.
  2. Atât Goleman cât și colegii săi susțin că starea emoțională a unui lider este în mod precis molipsitoare pentru întregul grup sau întreaga echipă din care acesta face parte.

2. Viața interioară – realitate zero pentru liderii transformaționali.

  • Chiar dacă ne place să credem că putem purta diferite măști și putem ascunde starea noastră reală, Goleman ne spune că oamenii pot citi cu ușurință starea noastră emoțională, dincolo de falsele comportamente pe care le adoptăm;
  • Ca să evităm ceea ce s-a punctat anterior, Goleman ne îndeamnă să ne punem în ordine propria noastră viață interioară. Să fim capabili să ne gestionăm mai întâi sentimentele noastre iar mai apoi putem gestiona și echipa, familia, organizația etc. din care facem parte.

3. Domeniile inteligenței emoționale.

  • Cunoașterea propriilor emoții – să fii capabil să recunoști o emoție atunci când o trăiești;
  • Gestionarea propriilor emoții – să fii capabil să îți gestionezi emoțiile într-un mod constructiv;
  • Motivarea propriei persoane – să fii capabil să îți gestionezi emoțiile pentru a realiza un obiectiv;
  • Recunoașterea emoțiilor celor din jur – să fii capabil să manifești empatie și conștiență socială;
  • Gestionarea relațiilor – să deții abilități sociale și capacitatea de a gestiona emoțiile celor din jur.

            În vederea celor amintite mai sus, vom puncta beneficiile Inteligenței emoționale. Aceste  beneficii se răsfrâng atât pe plan personal cât și profesional.

            Pe plan personal, inteligența emoțională oferă un mai mare succes în carieră, ajută la refacerea unor relații personale interumane puternice, crește optimismul și încrederea în sine și nu în ultimul rând, ajută la trăirea unei minți sănătoase într-un corp sănătos. Dacă revenim la domeniile emoționale enumerate mai sus, observăm că prin împletirea acestora se poate ajunge la beneficiile pe plan personal.

Aplicată inteligența emoțională în aceleași domenii amintite mai sus, pe plan profesional apar îmbunătățiri în domeniul comunicării cât și în creșterea șanselor de promovare. Eficacitatea abilităților de leadership crește și apar tot mai puține conflicte în timp ce abilitățile de rezolvare de probleme sunt tot mai eficace.

            Iată, pe scurt 5 competențe esențiale ale Inteligenței Emoționale. Acestea se împart în două categorii:

  1. Primele trei se regăsesc în relația cu sinele: Autocunoașterea, Autocontrolul și Automotivarea. Baza tuturor abilităților în ceea ce privește Inteligența Emoțională este cunoașterea propriilor stări emoționale. Prin autocunoaștere, se înțelege „acordul” în propriile emoții. Această compatibilitate ajută la un răspuns promt în rezolvarea anumitor situații problemă stresante. În practicarea autocontrolului este necesar să acceptăm cu responsabilitate răspunsurile emoționale proprii și să conștientizăm necesitatea cunoașterii și a gestionării propriilor nișe emoționale. În procesul de automotivare, atunci când eșecul apare, modul corect în care alegem să îl depășim nu sunt scuzele, explicațiile sau justificările. Trebuie doar să te întrebi care este modalitatea prin care poți găsi cea mai bună soluție.

2. Iar ultimele două în relația cu ceilalți: Empatia și Relațiile eficace. Empatia nu este nimic altceva decât recunoașterea emoțiilor celor din jur. Recunoașterea lor și reacția pe măsura intensității. Oferind empatie generezi empatie iar aceasta are un efect uimitor asupra productivității și siguranței în muncă. 

            Odată generată empatia, apar mai ușor relațiile calitative. Acestea lucrează în construirea și sprijinirea obiectivelor echipei.

            Inteligența emoțională are doar câteva competențe esențiale dar vitale în dezvoltarea noastră personală dar și profesională. Tratate cu seriozitate, perseverență și conștiinciozitate ne bucurăm de un real succes.

Bibliografie:

Cursurile 7 și 8, Managementul instituțiilor de învățământ, Prof. Camelia Rădulescu.

Lasă un răspuns

Ieșire