Dumnezeu m-a ales din casa tatălui meu ca să împlinesc planurile Sale. Frații mei mi-au pregătit răul și am avut de înfruntat multe greutăți într-o țara străină, dar Dumnezeu m-a salvat și m-a pus în fruntea țării Egiptului ca să arăt că lucrările sale sunt mai mărețe decât orice plan omenesc.

Mai apoi… Dumnezeu a ascultat mâhnirea sufletului meu. Știa că sunt frământat de starea fraților mei, știa că mă întreb dacă tatăl meu mai trăiește și dacă fratele meu, Beniamin, este bine în mijlocul celor care m-au vândut. Și Dumnezeu i-a trimis la mine. I-a adus pe toți în fața mea și mi-a arătat schimbările din viața lor. L-a adus și pe tatăl meu, pe iubitul meu tată, pe care inima mea ardea să-l revadă, și pe fratele meu, Beniamin, pe care l-am părăsit pe când era doar un copil. Și nu i-a adus numai pe ei, ci pe toată casa tatălui meu. Dumnezeu m-a binecuvântat mai mult decât mă puteam aștepta.

Da, mi-era teamă că nu voi putea vreodată să îi iert pe cei care mi-au dorit moartea și m-au vândut unor străini, dar le-am văzut pocăința sinceră și am văzut că din cauza că nu și-au putu cere iertare de la mine, sufletul lor a fost măcinat timp de atâția ani. Era timpul ca și ei să fie eliberați. Ei eliberați de povara păcatului, iar eu eliberat de rănile pe care mi le-a produs trădarea lor.

Toată casa Tatălui meu aici, în Egipt, lângă mine. Toți cei de același neam cu mine într-un loc.

Cât de mari sunt binecuvântările Tale, Tata! Cât de mult te îngrijești de binele celor care Te iubesc încât le împlinești și cele mai mici nevoi. Lăudat să fii, Tata, în veci pentru bunătatea Ta!

Lasă un răspuns

Ieșire