Nu pot lăsa întreaga familie să piară, iar tatăl meu știe și el asta. Într-un fel sau altul trebuie să îl conving să îl lase pe Beniamin cu noi, altfel cu toții vom muri de foame. Merinde mai avem pentru puțină vreme și dacă nu plecăm cât mai curând nu vom mai avea hrană nici pentru drum și nici pentru cei care vor rămâne acasă.

 

Dar ce se va întâmpla dacă omul acela l-a chemat pe fratele nostru la el cu vicleșug? Ce se va întâmpla dacă va vrea să îi facă vreun rău? Nu! Chiar dacă va trebui să îmi pun viața în joc nu voi lasă ca tatăl meu să îl piardă din nou pe fiul iubit.

          Destulă suferință i-am provocat fără să știu când l-am mințit în legătură cu Iosif, ca să îl mai las să mai treacă odată prin groaza pierderii fiului Rahelei.

          Dar omul acela ne-a spus să nu îi mai vedem fața dacă nu îi ducem pe fratele nostru mai mic. Nu! Îl vom duce și îl vom apăra indiferent care va fi prețul. Poate îl vom aduce înapoi și pe Simeon, fratele nostru. În definitiv, omul acela părea un om bun. Avea niște ochi atât de blânzi. Odată, chiar am crezut ca avea lacrimi în ochi. Ochii aceia… i-am mai văzut undeva. Păreau ochii fratelui meu, Iosif, dar cred că doar gândul păcatului meu imens mă face să îl văd în fiecare străin. De fiecare dată când vedeam un sclav mă gândeam că și fratele meu e ca el. Dar acum.. acum să îl văd în dregătorul lui Faraon?

           Nu, nu poate fi adevărat. Dar omul acela nu ne va face rău. Va trebui să mergem. Va trebui să aducem mâncare pentru întreaga familie și să îl aducem pe Simeon acasă. Iar tatăl meu va trebui să accepte asta. Nu există altă soluție. Mă duc să îi vorbesc…

Lasă un răspuns

Ieșire