Știați că în zilele noastre primim mai multe informații într-o singură zi decât cineva din Evul Mediu într-o viață întreagă?

Și cu toate acestea, având activat orizontul găsirii de știri, noutăți prin informare din mijloacele Media, Tv, Internet există situații în viața mea și în viața ta când un singur cuvânt îți poate salva viața. Când ești într-o situație tensionată sau critică, lipsa anumitor cunoștințe te pot pune în dificultate. Ajută-mă, susține-mă, ocrotește-mă sunt expresii, care spuse cu tăria potrivită pot să te scape de cădere.

Fiecare dintre noi a avut o experiență a începutului. Prima condiție ca să începi ceva este aceea de a te naște. Tot ceea ce este omul are un Început.

La început Dumnezeu (Genesa 1:1)… aceste cuvinte de introducere ale Scripturii aduc un contrast izbitor între tot ceea ce este uman, temporal, finit și ceea ce este divin, infinit și etern.

Nu este un rezumat al istoriei creației în sine ci este o zicere a faptului că Dumnezeu printr-un act personal a chemat Universul la existență.

Luther a spus despre acestă carte, „Nu este nimic mai frumos decât cartea Genesei, nimic mai folositor”, și el a privit cu siguranță aceste versete deschise ca „fundația întregii Scripturi.”

Când ai venit la viață Iisus a fost acolo, când ai avut prima ta ora de limba romană iată-L și acolo, când ai luat examenul la școala de șoferi El nu a lipsit, când ai fost bolnav a fost lângă tine, iar lista poate continua.

O istorisire spune despre Augustin spune că la un moment dat se plimba pe plajă, când a zărit un băiețel cu o găleată, făcând ture-ture pentru a umple o groapă mică. Augustin l-a întrebat ce face acolo. Băiatul a răspuns: „Incerc să aduc oceanul în groapa aceasta.” Atunci Augustin și-a dat seama că și el încearcă în zadar să-L cuprindă pe Dumnezeul infinit cu mintea lui finită.

„În lumea lui Dumnezeu, pentru cei care sunt cu adevărat, nu există nici un eșec. Nicio lucrare cu adevărat făcută, nici un cuvânt rostit, nici un sacrificiu făcut în mod liber, nu a fost vreodată făcut în zadar.” (F.W. Robertson)

Când vrei să începi ceva și nu ști de unde, sau nu știi cum și nu ști ce să faci amintește-ți că „La început Dumnezeu”. Toate lucrurile încep și chiar se și termină cu El.

Dacă nu ai început să trăiești cu adevărat, înseamnă că nu ai un început

Lasă un răspuns

Ieșire